Northbank house

Location: Blenheim
Area: 320sq.m     
Year of project: 2017-18
Completion: pending

  The complex topography of this Blenheim site presented several design problems, located in a low laying Marlborough valley with a high frequency of flooding made opting to build on a rocky outcrop central to the site the best option. The south western end of this metal clad building sits aloft the rock with the land dropping steeply away to the northwest to allow the building to extend over the valley and the adjacent vineyard.
The buildings form is an elongated black metal clad gable punctuated by an entrance corridor accessed by concrete stairs on the south East. the building is intersected on the alternate side by an additional section extending out to the northwest. The building folds in to form recessed alcoves at its openings which are clad in silver larch, these are met with floor to ceiling glazing.

At the time of writting Hamish Ryan construction have building work well underway for this ambitious project with foundations laid and steel work now in place.
http://www.hrconstruction.co.nz/index.php

 

 

IMG_0460.JPG
thumb6.jpg
thumb2.jpg
Andrew Bailey Long House 2018 CONSTRUCTION Details 700mm MOVE.jpg
Andrew Bailey Long House 2018 CONSTRUCTION Details 700mm MOVE 3.jpg
Andrew Bailey Long House 2018 CONSTRUCTION Details 700mm MOVE 2.jpg
IMG_0462.JPG
thumb1.jpg
thumb5.jpg
thumb7.jpg